Konsultasjon

Basisfot`s fotterapeuter får folk på føttene!

Trår du skoene skjeve eller har mer alvorlige feilstillinger i føttene, kan fotterapeuten hjelpe til med såler og avlastninger slik at smerter kan avverges eller bli borte.

 

  • Fotterapeuter er autorisert helsepersonell, og har kunnskap og kompetanse om riktig fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene.
  • Fotterapeuter er eneste yrkesgruppe som vurderer hele foten, både hud, negler, muskler og skjelett. Et viktig perspektiv innen fotterapi er å vurdere hvordan fottøy kan utløse, opprettholde eller forverre fotplager. Fotterapeuten vurderer også hud- og neglelidelser i sammenheng med feilstillinger i skjelettet.
  • Fotterapeuten gir også råd til stell og trening av føtter.
  • Fotterapeuter samarbeider med annet helsepersonell som leger, fysioterapeuter og ortopediingeniører.

 

Få sjekket føttene dine!Sjekk føttene dine

Tre av fire normenn vil oppleve fotplager i løpet av livet.

Det er kanskje ikke så rart med tanke på de belastninger føttene er utsatt for. En person går i gjennomsnitt ca 9000 skritt daglig og føttene er skapt til å klare oppgaven uten smerter.

De fleste fotplager skyldes feil bruk av fottøy. Fottøy som ikke er tilpasset foten og situasjonen kan føre til belastningsskader hud- og neglplager.

Under en konsultasjon tas det statisk og dynamisk avtrykk av føttene dine for å finne feilstilling og belastningspunkter. Ut ifra dette kan vi kartlegge, samt lage individuelt tilpasset avlastningssåle for å hjelpe deg med blant annet med hælspore, tverrplattfot, hulfot, plattfot, plantarfacitt/betennelse.